Jonathan Holslag On world order and disorder

Reis rond Europa

In 2017 en 2018 reisde ik langsheen de Europese buitenrand: van Groenland tot Sint-Petersburg, van Sint-Petersburg tot Caïro en van Caïro tot Gibraltar. Mijn objectief was te evalueren waar we staan vijftien jaar nadat de Europese Unie haar eerste veiligheidsstrategie publiceerde. “Een veilig Europa in een betere wereld,” was toen de belofte. Wat is ervan gekomen? Mijn bevindingen rapporteerde ik aan de Europese leiders, maar voor Knack en Trouw mocht ik om de twee weken ook een uitgebreide reportage schrijven

Screen Shot 2018-05-22 at 10.43.44Denemarken  -  Groenland  – Baltische Zee & Kaliningrad  -  Litouwen  -  Estland & Letland  -  Sint-Petersburg  -  Wit-Rusland  -  Moldavië  -  Oekraïne  -  Hongarije  -  Servië  -  Bosnië-Herzegovina  -  Kosovo & Macedonië  -  Thessaloniki  -  Turkije  -  Libanon  -  Egypte  -  Mali & Niger  -  Tunesië  -  Algerije & Marokko